ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

You are here: ΑΡΧΙΚΗ » ΔΗΜΟΣ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ » ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΧΑΔΟΣ
Παρασκευή, 23 Φεβ 2018

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΧΑΔΟΣ

lixados


Σε μια από τις χαρισματικές περιοχές της βόρειας Εύβοιας στη μύτη της ομώνυμης χερσονήσου βρίσκεται η ομώνυμη πρωτεύουσα της κοινότητας χτισμένη σε ημιορεινό έδαφος με υπέροχη θέα. Στην κοινότητα της Λιχάδας υπάγονται οι οικισμοί του Παλαιοχωριού (που σήμερα είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένος) του Αγίου Γεωργίου (παραλιακή λιχαδα) καθώς και τα λεγόμενα Λιχαδονήσια (Μεγάλη και Μικρή Στρογγυλή, Μανωλιά, Στενό, Βανιά και άλλες μικρότερες που ονομάζονται Ποντηκονήσια.
Το όνομα της Λιχαδας έχει σχέση με τον υπηρέτη του Ηρακλή, Λίχα, που ήταν εκτοξευμένος από τον αφέντη του κομματιάστηκε σχηματίζοντας τα Λιχαδονησια.
Η Λιχαδα  έχει ιστορία που χάνετε στους αιώνες.
Πολλά ευρήματα αποδεικνύουν την ιστορική παρουσία της περιοχής σε όλες τις περιόδους από τη βαθιά αρχαιότητα μέχρι τις μέρες της Τουρκοκρατίας.
Κατά την περίοδο της επανάστασης (1821-1823) στη Λιχαδα έδρευε, τις περισσότερες φορές , ο Άρειος Πάγος (Επαναστατική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδος)Ο θαλάσσιος χώρος της περιοχής έγινε θέατρο αρκετών και σημαντικών ναυμαχιών κυρίως κατά την περίοδο της  επανάστασης (1823,1826,1829).
Εδώ και μερικές δεκαετίες οι δραστηριότητες (τουριστικές και οικιστικές) έχουν σταδιακά μεταφερθεί στον παραλιακό οικισμό της Λιχαδας, τον Άγιο Γεώργιο. Το χωριό έχει μεγαλώσει πολύ και έχει καταστεί περιζήτητη περιοχή για Έλληνες και ξένους, που αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη μοναδικότητα της περιοχής σε φυσικά πλεονεκτήματα.

Listings RSS
Add your listing here
Διαφημιστείτε | Όροι Χρήσης | Site map