ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

You are here: ΑΡΧΙΚΗ » ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ » ΚΕΧΡΙΕΣ & ΔΑΦΝΗ
Παρασκευή, 23 Φεβ 2018

ΚΕΧΡΙΕΣ & ΔΑΦΝΗ

kexries
Οι Κεχριές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν σαν κόμβος που συνδέει τις ανατολικές με τις δυτικές Ευβοϊκές ακτές. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για διακοπές, συνδυάζοντας το πράσινο του χωριού με την ευχέρεια επιλογής ανάμεσα στις παραλίες του Aιγαίου ή του Eυβοϊκού.
Δυτικά του χωριού στη θέση Κάστρο έχει εντοπιστεί οικισμός της πρωτογεωμετρικής, γεωμετρικής και κλασσικής περιόδου. Οχύρωση των ίδιων περιόδων έχει εντοπιστεί και στη θέση Στεφανιού. Στο ύψωμα Μεσοπέτρι το οχυρό της κλασσικής περιόδου χρησιμοποιείται έως και τους μεσαιωνικούς χρόνους. Στην ίδια θέση υπάρχουν και τα ερείπια τετράγωνου πύργου της ενετοκρατίας.
Παραδόσεις και θρύλοι έχουν συνδέσει την ιστορία της βρυσούλας, που βρίσκεται στην περιοχή, με το μεσαιωνικό χωριό Λιγότα και με το πέρασμα από κει του θρυλικού ιππότη Ερωτόκριτου.  
Παρεμφερής αλλά και παράλληλη με τις Κεχριές είναι και η ιστορία της Δάφνης, η οποία συνυπάρχει με το χωριό των Κεχριών.  
Σήμερα παραδοσιακές ταβέρνες και άνετες καφετέριες μέσα στο χωριό, εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Aξιόλογοι χώροι άθλησης και αναψυχής προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία στη διασκέδαση των παραθεριστών.

Listings RSS
Add your listing here
Διαφημιστείτε | Όροι Χρήσης | Site map